Nezvestného turistu našli záchranári hodinu pred polnocou

21.10.2007 Poprad

Vysoké Tatry 21. októbra (TASR) - Takmer do polnoci pátrali členovia Horskej záchrannej služby (HZS) po 50-ročnom slovenskom turistovi, ktorý sa v sobotu nevrátil z túry na Bystrú v Západných Tatrách.
Záchranári z oblastného strediska HZS Západné Tatry - Žiarska dolina po prepátraní Račkovej doliny, oblasti Bystrej a Kamenistej doliny našli nezvestného muža asi hodinu pred polnocou. Nemal žiadne zranenia. Z Kamenistej doliny ho záchranári odprevadili k autu.
„Turista bol na túre v oblasti Bystrej. O pátranie po ňom nás požiadala jeho manželka, ktorej sa neozýval z mobilného telefónu, pritom mu zvonil. Bála sa o jeho život, “ uviedol pre TASR vedúci pátracej skupiny Ján Žiška z HZS v Žiarskej doline. Turista patril medzi skúsenejších návštevníkov hôr. Mal potrebnú výstroj, hory poznal. Bol by sa bez ťažkostí vrátil domov, dodal Žiška.
V týchto dňoch v Západných Tatrách vládne už zimné počasie. Súvislejšia snehová pokrývka je od nadmorskej výšky asi 1300 m. Mestami je aj okolo 20 cm hrubá snehová vrstva.
 

Vyberte región